Втората ракета на България Димитър Кузманов даде интервю за "Toпспорт", в което говори за контузиите си, за това как се справя със загубите и целите занапред. В момента Мико е №348 в световната ранглиста на АТП. Дори в свободното си време, Кузманов спортува - обича да играе футбол с приятели. 

- Върна се на корта след като лекува контузия близо два месеца, но демонстрира доста добра форма. Разкажи повече, как се възстанови?
- Да, действително имах сериозна травма. Лекувах възпалено сухожилие на бедрения мускул. Наложи се продължително лечение с електро стимулация,ултразвук, ергон терапия. Контузията ми беше тежка. Благодарение на физиотерапевта ми Мирослав Маринов успях да се възстановя напълно и да вляза в добра спортна форма. Той ми приложи индивидуален подход , в които бяха включени комбинация от техники. Преди това ми инжектираха кръвни плазми , не дадоха очаквания резултат. Мога да кажа ,че лечението, което Мирослав ми приложи беше иновационно, но по-важното е, че беше ефективно и успях да се върна на корта. Наистина съм му много благодарен за грижите и всеотдайността.

- Получи втора контузия. Какво ти предстои от тук нататък?
- Да, за съжаление получих повторна контузия. Получих усукване на коляното. Известно време ще съм извън игра, но смятам след като се възстановя бързо да наваксам. С повторна терапия и точните упражнения, ще съм във върхова форма. Няма да се предам. Трудностите само ме амбицират.

- Публиката те познава основно като тенисист. А какъв си извън корта?
- Биткаджия. Към всяко нещо, с което се заема тръгвам устремено и с хъс. Бих казал определено, че съм борбена личност. Дисциплиниран съм, но това май е от спорта. Упорит. Но успехът изисква именно такива качества: дисциплина, упорство, търпение, доза инат. Никога не се отказвам.

- Значи обичаш да печелиш?
- Определено. Мисля, ще всеки човек обича успехите. Затова и полагаме усилия. Добре е, когато усилията ти се възнаградят. Това определено ти дава допълнително сили и устрем към новите предизвикателства.

- В такъв случай как се справяш със загубата?
- Едва ли има човек, който да обича да губи. Но загубата и неуспехите са част от живота. Важното е това да не те събаря,да не губиш кураж, а да намериш сили в себе си и да продължиш напред. В спорта се случват неуспехи, няма как винаги да печелиш. Аз лично се амбицирам следващият път да покажа по-добра игра.

- Какво правиш в свободното си време?
- Обичайните неща- релаксирам с любима книга, обичам разходките в планината, играя футбол с приятели.

- Пак ли спорт, никога ли не си почиваш от спорта?
- Защо трябва да си почивам от спорта. Той е животът ми, съдба, житейският ми избор. Спортът ми носи удовлетворение, радост. Не гледам на тениса като на "работа". Това е най-хубавото. Доволен съм, че правя това, което ме прави наистина щастлив.

- Какви са амбициите ти в професионален план?
- Първо трябва да се възстановя от последната контузия. А после - само напред и нагоре. Тази контузия е само едно препятствие. Но смятам, че това само ще ме кали и както казах - амбициран съм. Нямам търпение да се върна в играта. Вярвам, че най-доброто предстои. Важното е да вярваш, да се бориш и успехът неминуемо ще дойде.