Димитър Кузманов се класира за финала на международния турнир по тенис на червени кортове в Пловдив с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 1 Кузманов победи съотборника си от националния отбор на България за купа "Дейвис" Александър Лазаров с 6:2, 6:4 за 101 минути игра.

"Проблемите във втория сет сам си ги направих. При 5:2 не завърших убедително и с категоричен резултат. Мисля, че играта ми до 6:2 и 5:2 беше почти перфектна, солидна, без непредизвикани грешки, с висок процент на вкаран първи сервис. Физически се чувствах много добре. Като изключим последните три гейма, които са изцяло моя вина. На финала очаквам победа. Аз още в началото на турнира казах, че тук ме устройва само победа. Остана още един мач и смятам да го спечеля. Не познавам съперника си на финала. Гледах му срещата днес, за да добия някаква представа и да знам как да подходя в утрешния финал", заяви Кузманов след мача.

В утрешния финал Кузманов ще играе с Педро Мартинес Портеро (Испания), който отстрани Мартин Беран (Канада) с 6:2, 2:0 и отказ на Беран.