ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украинската тенисистка Даяна Ястремска се класира за първия си полуфинал от Големия шлем, след като на четвъртфиналите на Australian Open се наложи с 6:3, 6:3 над Линда Носкова (Чехия) за 78 минути.

93-ата в световната ранглиста не само сложи край на приказката за 19-годишната Носкова в Мелбърн, но и стана едва втората квалификантка, достигнала до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия в Оупън ерата след Кристин Стори през 1978 г.

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Първият сет започна добре за чехкинята, която проби в третия сет и поведе с 2:1, но Ястремска веднага върна брейка. След това украинската тенисиста направи още един в осмия гейм, за да поведе с 5:3 и след това спечели първата част при първия си сетбол на собствен сервис.

Вторият сет беше решен в седмия гейм, когато Даяна Ястремска достигна до три точки за пробив и се възползва от последната от тях. Нова бяха единствените брейкболи в цялата част. 23-годишната украинка приключи двубоя при собствен сервис-гейм и при първия си мачбол.

На полуфиналите Даяна Ястремска ще се изправи срещу победителката от мача между Женг Кинвен (Китай) и Анна Калинская (Русия).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК