Поставената под номер 5 в основната схема Петра Квитова спечели титлата от силния тенис турнир в канадския град Монреал с награден фонд 2 168 400 долара.

На финала чехкинята победи китайката със 7:5, 2:6, 6:3. В първата част двете тенисистки си размениха по два пробива до десетия гейм при 5:5, след което дойдоха минутите на бившата шампионка от Уимбълдън, която първо спечели подаването си, а след това направи и нов пробив, за да спечели сета със 7:5.

Във втория сет чехкинята бе много близо до това да подари на своята опонентка т.нар “златен сет”, в който да не запише нито една точка. Квитова не успя да спечели нито точка до 0:4 гейма, а след това очаквано загуби с 2:6.

Квитова започна третата част позитивно, но развръзката дойсе едва в шестия гейм, в който чехкинята направи пробив и поведе с 4:2, което впоследствие се оказа напълно достатъчно и за крайната победа с 6:3.

Така Квитова стигна до титла от турнир на WTA за първи път от 9 месеца насам, след като за последно триумфира в Истанбул миналата година.