Отборът на Латвия със звездата Ернестс Гулбис в състава си направи първа тренировка на ТК "Локомотив" в Пловдив преди мача срещу България от втори кръг в група 2 на зона Европа/Африка.

Националите от прибалтийската страна пристигнаха вчера в България за двубоя в Пловдив от 10 до 12 юли. 72-ият в света Гулбис първоначално не беше заявен в състава, но впоследствие е решил да помогне на Латвия в мача, победителят от който ще играе плейоф за влизане в група 1.

20-годишният Гулбис игра четвъртфинал на "Ролан Гарос" през миналата година, което му помогна да се изкачи до рекордното в кариерата си 38-о място в класацията на АТП през август.

Капитанът на България Димитър Господинов Димитров ще разчита на Ивайло Трайков, Тихомир Грозданов, Валентин Димов и Тодор Енев, а като резерва с тима се готви Симеон Иванов. Димитров няма да може да разчита на първата ракета на страната Григор Димитров, който се възстановява от контузия.

Жребият ще бъде теглен на 9 юли от 12.00 часа. На следващия ден в 14.30 е официалното откриване на мачовете, а половин час по-късно е и първият от петте двубоя за Купа "Дейвис"./БЛИЦ