Латвия взе непреодолим аванс от 3:0 победи срещу България в мача от втория кръг на втора група на зона Европа/Африка от турнира за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис, която се играе на ТК "Локомотив" в Пловдив.

В срещата на двойки Ернестс Гулбис и Денис Павловс се наложиха над Тодор Енев и Ивайло Трайков с 6:4, 6:4, 6:4.Двубоят беше доигран от вчера, когато беше прекъснат при резултат 3:1 гейма за Латвия в първия сет заради дъжд.

При подновяването на играта днес българите успяха да намалят на 2:3, но в шестия гейм пропуснаха да изравнят след аванс от 40:0. Така без пробиви латвийците стигнаха до успеха в първата част. Във втория сет Енев и Трайков започнаха отлично и поведоха с 4:1. В този момент звездата на съперника Гулбис се разигра и беше в основната на обрата. Латвия спечели пет поредни гейма и взе аванс от 2:0 сета. В третата част двата отбора си размениха по един ранен пробив, но латвийците отново пробиха в седмия гейм, което се оказа решаващо за успеха за малко повече от 1:40 час.

Така преди последните два сингъла, които са без съществено значение, Латвия си осигури крайната победа, а с това и място в плейофите за влизане в група 1 на зона Европа/Африка.За българите в мачовете поединично ще играят Тихомир Грозданов и Валентин Димов./БЛИЦ