Латвия ни повече с 1:0 в среща от група 2 на евро-африканската група за “Купа Дейвис”. В първата среща Тихомир Грозданов загуби от Андис Юшка с 1:3 гейма (7:6, 2:6, 3:6, 4:6). 

В първия сет разликата от 300 места в ранглистата между двамата не си личеше. Макар, че бе видимо притеснен Грозданов печелеше при свой сервис и се стигна до тайбрек. В него показа перфектна игра и от 2:5 обърна до 7:5.

Силният сервис помогна на Юшка в следващите сетове. Тихомир почти не успяваше да му се противопостави. Затрудни го и контузия в лявата ръка, която получи. Латвиецът спечели трите сета с 6:2, 6:3 и 6:4.

“Направихме хубав мач. Силният му сервис ме затрудни, варира, сменя центъра и ми бе трудно да върна топката към разиграване. Напрежението си оказа значението, все пак играех за България. Имам проблем с пръстите и затова повиках доктора. Доволен съм от играта си на основна линия, но не и от ретура. Сервисът ми изневери, направих доста двойки грешки”, сподели Грозданов след мача.

Според него Тодор Енев има шансове във втория мач: “Ернест Гулбис не играе добре в последно време, а Тошко е в добра форма”.

По програма следва срещата Енев – Гулбис. Утре е мачът на двойки като за България трябва да играят Грозданов и Ивайло Трайков. Възможно е капитанът Димитър Господинов да направи промяна заради проблемите на Тото. В неделя са вторите мачове на сингъл./БЛИЦ