Мексико поведе с 2:1 победи срещу България в мача от Световна група II на Купа "Дейвис", след като Ханс Ач Вердуго и Мигел-Анхел Рейес-Варела надделяха над Александър Лазаров и Габриел Донев с 6:4, 6:4 за 72 минути в мача на двойки в зала "София" и за първи път дадоха аванс в резултата на гостите.

„Въпреки че не сме играли заедно от дълго време, тази седмица, в която се подготвихме, показахме, че добре сме се сработили и имаме най-големи шансове за победа. Именно поради тази причина и играхме заедно. Израснали и тренирали сме заедно цял живот и всеки един от нас знае какво да очаква от другия. Просто тенисистите срещу, които играхме днес са професионална двойка и са на много високо ниво. Изненадах се от знанията, които предаде на целия отбор нашият капитан, защото не бяхме работили преди това заедно. Не се бяхме виждали от много дълго време. Постоянно се допитваше до нас. Искаше да разбере какво мислим за играта и двойката. Беше много положително отношението през тази седмица. Силата им е в двойките, но днес видяхме, че разликата не е голяма, въпреки че са с 500 места преди нас на двойки. Ако изиграем още няколко мача с подобни съперници, ще започнем да печелим. Ранкингът ни на сингъл е добър и ако успееш да стигнеш до определено ниво, може да играеш успешно на двойки. Различна игра е, но едното помага на другото“, заяви Лазаров след срещата.

„Чувствах се супер. С Алекс играя със самочувствие, защото той ми вдъхва увереност. Винаги сме играли добре с него на двойки, въпреки малкото ни мачове. Обърнахме много внимание на двойките, знаехме срещу кого се изправяме и техните възможности. Изиграхме добър мач. Мексиканците са си постоянна двойка. Ние сме по-самостоятелни. Наблягаме върху сингъла, Бих пробвал да играя с Алекс в международни турнири“, добави Донев.