Александър Лазаров ще започне участието си на Sofia Open 2023 с двубой срещу Павел Котов. Двамата попаднаха в долната част на схемата, а спечелилият дуела ще играе на осминафиналите срещу Себастиян Баес, №4 в схемата от Аржентина.

Секунди след жребия Алекс бе категоричен, че няма по-добър начин да приключи сезона от този с участие пред родна публика на Sofia Open.

„Първото ми участие тук беше отдавна, през годините натрупах много опит, както за националния отбор, така и в личен план. Играх на големи турнири срещу добри съперници, със сигурност вече съм по-зрял. Чувствам се по-уверен и силен, че мога да се справя с всички емоции, които предстоят. Разбира се, всеки път емоцията е различна и не може да се сравни с предходните участия. С всяка изминала година гледам да се наслаждавам все повече не само на този турнир, но и на всяко отделно мое участие, без значение къде играя в света. Преди няколко седмици играх за националния отбор и изпитах много силни емоции. Сега съм сигурен, че отново емоциите ще са на високо ниво. Това е най-хубавото нещо, което може да изпита един състезател.

Очакванията винаги са там, това е нормално и това ме тласка напред. За мен това е последният турнир за сезона, бях планувал да приключа годината на друга надпревара по същото време, така че моята програма не се наруши по никакъв начин. Какво по-хубаво от това да завърша сезона пред родна публика?!“, коментира Лазаров.