Александър Лазаров заяви, че не е доволен от пропуснатите възможности във втория сет при загубата в първия кръг на на двойки на турнира по тенис от сериите АТP 250 в София с награден фонд 481 270 евро.

Участващите с "уайлд кард" български национали Лазаров и Адриан Андреев и Александър Лазаров претърпяха поражение от опитните Матве Миделкооп (Нидерландия) и Роман Йебави (Чехия) с 2:6, 4:6, след като пропиляха преднина от 4:1 гейма във втората част.

"В първия сет много бързо ни притиснаха, пробиха ни още в първия гейм, а след това и още веднъж. Аз не бях загрял, а Ади още чувстваше умора от вчерашния си тежък мач. Във втория сет играхме доста по-добре, вдигнахме се малко. Те са много опитни двойкови играчи. Единият от тях (Миделкооп) е печелил турнира в София два пъти. Разочарован съм, защото поне един сет можеше да вземем. Срещу такива тенисисти трябва да се използват всички шансове, а ние имахме своите във втория", коментира Лазаров.

Той ще стартира утре участието си на сингъл срещу поставения под номер 5 сърбин Филип Крайнович.

"Радвам се, че имах възможност да играя на централния корт преди утре. Тренирал съм само веднъж тук, а със сигурност е по-различно. А за утре - познавам съперника, тренирали сме заедно, надявам се да стане добър мач", каза още Лазаров.

Миделкооп и Йебави са един от най-титулуваните тандеми на турнира в българската столица. Те имат общо 14 трофея на двойки в Тура на АТP, 10 от които е спечелил нидерландецът, включително два пъти в София през 2016 и 2018 година в дует съответно със сънародниците си Уесли Коолхоф и Робин Хаазе. 38-годишният Миделкооп в двойка с 31-годишния Йебави имат титла в Санкт Петербург през 2017 година, както и още три финала, включително в Кицбюел в края на юли този сезон.