Александър Лазов коментира загубата си от босненеца Мирза Башич в първи кръг на турнира София Оупън. 

„Не ми се случва много често такъв интерес от страна на феновете. Надявам се занапред по-често да ми се случва да играя на големи турнири като този. Мисля, че показах днес, въпреки загубата, че разликата между мен и първите 150 в света не е голяма”, каза Лазов веднага след края на срещата.

„В началото бях малко нервен, но се радвам, че веднага успях да се събера и да върна ранния му пробив. До края на последния сет и двамата сервирахме стабилно. Преломният момент беше не само пробивът му за 3:1, но и точките, които аз изпуснах и които ми попречиха да сервирам за сета.”

„Опитахме се с треньора да изградим по-агресивна тактика. Опитах да покажа максимума, на който съм способен, да нямам това притеснение, което се е случвало в други години, когато излизам на корта пред българска публика.”

„Хората отвън могат да оценят представянето ми. За мен си знам, че днес се раздадох на корта и каквото можах – направих. Наистина много съжалявам, защото бях изключително близо.”

„Мисля, че ще бъда добре физически. В третия сет подгоних една топка и – тук залата е доста твърда – при рязкото спиране усетих дърпане в крака. Надявам се да е само натегнато.”

„В първото издание на турнира, да не се оправдавам, но тежък жребий имах тук срещу Мартин Клижан. Общо взето, той ме победи категорично. Миналата година участвах само на двойки и успяхме да запишем престижна победа над добри играчи при двойките. Сега отстъпих на сингъл, да се надяваме, че ще успеем да зарадваме родната публика сега с някоя победа при двойките”, каза още Лазов пред Диема Спорт след срещата.