Бившият сръбски тенисист Радмило Арменулич заяви, че ръководните фактори в спорта се страхуват, че Новак Джокович може да стане най-великия в историята и се опитват да предотвратят това. Легендарният треньор заяви пред сръбския сайт Alo.rs, че дисквалификацията на Джокера на US Open е била скандална, както и че Роджър Федерер и Рафаел Надал са озлобени срещу световния №1.

Арменулич нападна остро организаторите на US Open, заявявайки, че те са работили съвместно с Федерер с цел неговият рекорд по титли от Големия шлем да не бъде застрашен.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Това, което се случи на US Open, беше скандално. Виждал съм десетки по-лоши прояви, след които извършилите ги играчи не са били дори предупреждавани, още по-малко дисквалифицирани. Това беше направено от ръководните фактори, за да може Роджър Федерер да остане първи и да не успее случайно Новак да го изпревари. Спонсорите също са замесени. За мен е много съмнително това, че никой от другите играчи не реагира след дисквалификацията. Никой не коментира случилото се. Това не е колегиално. Новак е джентълмен – веднага призна вината си, за да успокои обстановката. Никога не съм го чувал да критикува Роджър и Рафа, но те изглеждат озлобени“ заяви Арменулич.

Въпреки всичко бившият треньор на Горан Иванишевич е убеден, че Джокера няма да падне духом и ще се завърне още по-силен.

„Мисля, че той ще се завърне по-силен от преди. Опитват се да го атакуват по различни начини. Страх ги е, че той може да стане най-великият в историята“ завърши Арменулич. Сърбинът изрази надежда, че предстоящият Australian Open няма да бъде отменен въпреки тежката здравна обстановка в Австралия.