Легендарният Иван Лендъл се изказа ласкаво за Григор Димитров, като каза кога Гришо ще бъде №1 в тениса. Носителят на 8 титли от Големия Шлем и настоящ треньор на Анди Мъри коментира играта на най-добрия ни тенисист, който му е направил отлично впечатление с изявите си срещу британеца и преди това срещу Новак Джокович. Както е известно, Димитров се изправи срещу Мъри на "Мастърс"-а в Маями, а преди това срещна и Ноле в Индиън Уелс. 21-годишният хасковлия започваше страхотно мачовете, но в крайна сметка си тръгваше победен от корта.

"Ако тренираш за 5-часови мачове, това ти дава увереност. Вземете Григор Димитров, който показа прекрасен тенис срещу Анди и Новак Джокович тази година. Това момче започваше вихрено, но ние знаехме, а също и Новак, че не може да задържи това ниво на игра през цялото време. Ако можеше, щеше да бъде №1 в света", прогнозира Иван Лендъл.

"Димитров полага невероятни усилия и играе на невероятно ниво. В първият сет на финала в Бризбейн между Анди през януари видях най-добрия тенис през годината досега. Ако успяваш да задържиш нивото си, а това на съперника ти спадне, изведнъж ставаш по-добрият играч", добави легендарният чех, който е роден на 7 март 1960 година.