Британската легенда в тениса Анди Мъри разкри какви са целите му за следващия сезон и докога иска да играе на корта. Шотландецът призна, че ще следи внимателно здравословното си състояние, след като не игра дълго време. Както е известно, след загубата си от испанеца Роберто Баутиста Агут в първия кръг на Australian Open през януари Мъри претърпя операция за смяна на част от тазобедрената става и постепенно се завърна в професионалния тенис.

"Искам да бъда здрав. Мисля, че в последните 6-9 месеца осъзнах, че това наистина е важно. Може да си припомня поради какво започнах да играя тенис първоначално. Като дете играех, тъй като обичах този спорт. Такова бе отношението ми и през цялата кариера. Здравето ми позволява да се наслаждавам на тениса“, сподели шотландецът пред ESPN.

„Чудесно е да бъда конкурентоспособен, да побеждавам и да се намирам високо в ранглистата. Главната причина обаче остава любовта ми към тениса. Не е важно дали съм на 30-о или 70-о място в ранглистата, аз ще продължавам, докато изпитвам удоволствие от играта. Тялото ми вече доказа, че все още мога да играя на високо ниво. Нужно е обаче да си съставя календар и този път ще се отнеса към този въпрос по друг начин", добави Анди Мъри.