АНКЕТА: Докъде ще стигне Григор Димитров на Аустрелиън Оупън?

Австралийската легенда на тениса Род Лейвър се надява да види финал между Роджър Федерер и Рафаел Надал тази година на Аустрелиън Оупън. 78-годишният бивш тенисист е изненадан от ранното отпадане на Новак Джокович и Анди Мъри в Мелбърн.

„Беше невероятно, че Джокович загуби, изненадващо. След това Мъри отпадна и това отвори схемата”, коментира легендата на австралийския тенис.

„Федерер и Надал. Те се борят един срещу друг последните 11 години и сега имат отлична възможност. Но всеки от по-младите играчи може да им създаде проблеми", отговори Род Лейвър на въпрос какъв финал очаква в първия за годината турнир от Големия шлем.

"Невероятно е, че Роджър Федерер играе толкова добре в момента. Той претърпя операция на коляното и бе извън корта шест месеца. Той работи страшно много и това може би е най-доброто за него. Той никога не е имал толкова време за подготовка", завърши легендата.

Рекордьорът със 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер вече се класира за полуфиналите след победа над отстранилия Анди Мъри германец Миша Зверев с 6:1, 7:5, 6:2 за 92 минути. В спор място на финала швейцарецът ще се изправи срещу своя сънародник Стан Вавринка, елиминирал французина Жо-Вилфред Цонга със 7:6(2), 6:4, 6:3.

Рафаел Надал пък е в потока на най-добрия български тенисист Григор Димитров. Испанецът е поставен под номер 9 в схемата и ще играе на четвъртфиналите срещу третия в схемата Милош Раонич от Канада. Гришо е под номер 15 и ще играе срещу 11-ия в схемата Давид Гофен от Белгия утре около 06:00 часа българско време. Победителите от тези две четвъртфинални срещи ще оформят другия полуфинал на турнира.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН