16-кратният „мейджър“ шампион на двойки Патрик Макенроу вярва, че Андре Агаси може да окаже голям ефект върху представянето на Григор Димитров. Бившият №1 е един от най-добрите играчи от основната линия в историята на спорта и има какво да даде на българина.

„Радвам се, че виждаме Андре Агаси отново в действие. Ако успее да внесе дисциплина в подбора на удари на Григор Димитров, това ще бъде много позитивна промяна. Според мен Григор разполага с прекалено много опции и му е трудно да играе опростен тенис – нещо, което Агаси правеше брилянтно във върховите моменти от кариерата си.“

„Дали Димитров ще успее да репликира перфектно този стил? Разбира се, че не. Ако Андре внесе малко от това в играта му, в настройката му, това може да му помогне много.“ Носителката на 18 титли от Големия шлем Крис Евърт също се изказа ласкаво за това ново сътрудничество и заяви, че според нея първата ракета на България може да развие не само техниката и тактиката си по време на работата с Агаси, но и още нещо:

„Смятам, че той може да значително да помогне на Димитров да подобри психическия аспект от играта си. Григор може да придобие дисциплината, мъдростта и тренировъчната култура на Агаси. Когато се замисля за Агаси, веднага си го представям как бяга по хълмове с торби пясък на гърба заедно с треньора си Гил Рейес в Лас Вегас.“ „Мисля, че може да подобри дисциплината и да повиши интензитета в тренировките. Димитров уважава бившите шампиони. Усещам, че ще бъде по-мотивиран с Андре.“ Григор Димитров започва участието си на Australian Open рано в понеделник сутрин срещу Янко Типсаревич.

TennisKafe.com