Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с успех представянето си през новата година. В първия си мач от турнира в Бризбейн българинът и 18-годишният му австралийски партньор Танаси Кокинакис надвиха трудно Жереми Шарди от Франция и Лукаш Кубот от Полша с 6:3, 3:6, 10:8 среща от първия кръг на турнира на двойки.

Гришо и Кокинакис не допуснаха пробив през първия сет и го спечелиха с 6:3. Те обаче се пропукаха в началото на втората част и Шарди и Кубот поведоха за първи път в двубоя, след което обаче Димитров и австралиецът изравниха до 2:2 гейма. Последваха няколко спокойни гейма преди младият австралиец да трепне на свой сервис и да се стигне до нов за Шарди и Кубот, който след това спечелиха частта също с 6:3.

В шампионския тайбрек Димитров и Кокинакис по веднъж и съперниците им поведоха с 5:2 точки. След това обаче българинът и австралиецът стопиха изоставането си с четири поредни точки от 6:8 до крайното 10:8. Кокинакис завърши двубоя след втори сервис на Шарди.

Във втория кръг Димитров и Кокинакис ще играят срещу №3 в схемата Роберт Линдстед от Швеция и Марчин Матковски от Полша.

Димитров и Шарди пък ще продължат спора си утре в турнира на сингъл. Мачът им от втория кръг е трети на Централния корт и се очаква да започне около 6:30 часа българско време. Ако Гришо победи, ще се изправи в следващия кръг срещу Александър Долгополов или Мартин Клижан.