ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Григор Димитров приключи участието си на АТП турнира в “Куинс клуб”. Българският тенисист се представи много под възможностите си и логично отстъпи с 4:6, 3:6 пред австралиеца Лейтън Хюит.

Гришо направи множество непредизвикани грешки, които бяха използвани максимално добре от бившия номер 1 в света и след малко повече от час игра той отстрани първата ни ракета.

В следващия кръг Хюит ще се изправи срещу американеца Сам Куери.

Лейтън Хюит - Григор Димитров
6:4, 6:3


Първи сет


Григор започна ударно с успех на 15 при свой сервис, а Хюит отвърна с гейм на 0 – 1:1. Димитров сервира колебливо във третия гейм и Хюит стигна до пробив – 1:2. Въпреки, че не успя да пласира нито един свой първи сервис австралиецът стигна до успех при подаването си – 1:3.

Макар и много трудно Димитров успя да спечели следващия сейм, в който сервираше – 2:3. Хюит бързо спечели на 0 подаването си, след две виртуозни отигравания и запази преднината си - 2:4.

Гришо отново изпита затруднения в сервис гейма си, но успя да го спечели – 3:4. Хюит допусна няколко грешки, което доведе до 40:40 при негов сервис гейм, но с ас и сервис в тялото на Григор той успя да спечели гейма – 3:5.

Григор продължи с непредизвиканите грешки, но успя да измъкне гейма и да запази шансове за спечелване на първия сет – 4:5.

Българският тенисист направи две непредизвикани грешки и не успя да стигне до успех в гейма, с което приключи и първия сет – 4:6.

Втори сет

Тази част започна кошмарно за Димитров. Той позволи на Хюит да тръгне с пробив, който в последствие бе затвърден – 0:2. Гришо успя да се отърси от шока и спечели следващото си подаване – 1:2.

Бившият номер 1 в света не срещна затруднения при следващия си сервис, но Гришо отвърна подобаващо и разликата остана непроменена – 2:3.

Димитров получи отлична възможност да върне пробива, след като направи две перфектни разигравания, но това не бе достатъчно – 4 поредни успешни сервиса на австралиеца и 2:4.

Развоя като, че ли отчая Димитров, който изпита сериозни затруднения при подаването си, но в крайна сметка успя да го спечели – 3:4. Не така стояха нещата при последвалото подаване на австралиеца – гейм на 14 и 3:5.

Гришо застана на линия на сервис за оставане в мача. Българинът не повярва, че може да вземе нещо от този мач и се предаде. Пробив на 0 и Хюит е в следващия кръг - 3:6.