Латвийският тенисист Ернестс Гулбис, който ще се изправи срещу бившия номер едно в света Рафаел Надал в 1/8-финал на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс, смята, че може да изненада неприятно испанеца. Гулбис има 13 поредни победи, след като завоюва титлата в Делрей Бийч и премина общо пет квалификационни кръга там и в Индиън Уелс. Той е играл четири пъти срещу Надал и е загубил във всеки един от случаите, но сега се надява най-после да стигне до успех.

"Мисля, че в момента играя добре и вярвам, че мога да победя. Харесва ми да се изправям срещу него, защото ударите му пасват чудесно на моя стил. Честно казано се радвам, че той ще бъде следващият ми опонент. Предишните пъти бях близо до успеха, но ми липсваше късмет и се пречупвах в края. Той е страхотен тенисист, но смятам, че ако покажа най-доброто от себе си, мога да го победя" - каза Гулбис.

Латвиецът сподели още, че няма никакво значение дали ще направи уинър срещу Надал или срещу някой друг. "Казвам ви, уинърът си е уинър, независимо дали ще е в мач срещу Надал или не. Изпращам един удар в единия край на корта, следващия - в другия. Иска ми се да видя как ще ги улови" - закани се 67-ят в света.