ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира в Стокхолм след загуба с 4:6, 6:1, 6:7 (5:7) от Иржи Лехечка (Чехия). В ложата на Григор в Стокхолм място зае Дани Валверду, след като хасковлията реши отново да работи в тандем с венецуелеца. Припомняме, че Димитров се раздели с треньора си в последните две години Данте Ботини.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първият сет започна равностойно и до 2:2 нито един от двамата тенисисти нямаше възможност за пробив. След това Лехечка повече с 40:0 при сервис на Григор, но след четири възможности не успя да го пробие. Това обаче се случи в най-неподходящия момент за българина - за 5:4, след което чехът затвори сета с 6:4.

Втората част започна страхотно за Григор и той проби съперника си още при първия си опит за 2:0. Българинът продължи да бъде по-добър, затвърди пробива и направи още един за 4:0. При 5:0 в полза на българина Лехечка взе почетен гейм на нула за 1:5, след което Гришо изравни резултата с 6:1 във втория сет.

Третият сет тръгна равностойно, но при 2:1 в своя полза Лехечка записа пробив. Авансът на чеха стана 4:1 след гейм на нула, но Григор Димитров успя да отвърне на удара, намали до 3:4 след пробив, а след това изравни. Съперникът му го постави под напрежение и поведе с 5:4, но Гришо се справи и изравни (5:5).

Стигна се до тайбрек, в който Гришо дръпна с пробив за 1:0. Играта продължи гейм за гейм, а българинът поведе с 5:2, но при 5:4 Лехечка проби и изравни резултата. Чехът направи още един пробив за 6:5, а след това приключи мача за крайното 7:5.

Димитров не успя да прекрати негативната тенденция от ранни отпадания в турнирите, която бе причинена от физически неразположения и слаба форма заради малкото игрови минути.

Последната надпревара, в която Григор е спечелил две поредни победи, е "Ролан Гарос". Той вече натрупа шест отпадания в първите си мачове през 2022 година, а в София миналия месец отстъпи на Иля Ивашка още в първия си двубой в "Арена Армеец".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК