Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Australian Open. Пловдивчанката отстъпи с 5:7, 2:6 на Су-Уей Сие от Тайван. Азиатката, която е специалист в мачовете на двойки, се справи с Цвети за 77 минути, осъществявайки пет пробива в подаването на българската тенисистка. Във втория кръг 35-годишната Сие ще се изправи срещу канадката Бианка Андрееску или румънката Михаела Бузарнеску.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично на Пиронкова, която проби още във втория гейм и поведе с 2:0. Това явно подейства на представянето на Сие, която спечели следващите четири гейма и обърна резултата до 4:2 в своя полза, успявайки на два пъти да пробие подаването на българката. Цвети успя да доведе сета до нов обрат, правейки брейк в сервиса на тайванката и стигайки до 5:4. След това обаче азиатката спечели три поредни гейма, включително и пробив в подаването на Пиронкова, а това се оказа достатъчно за спечелването на сета.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна катастрофално за пловдивчанката. Пиронкова допусна да бъде пробита в първите си два сервис-гейма. Съперничката ѝ взе своите подавания и поведе убедително с 4:0. Едва след това Цвети успя да спечели гейм във втория сет и да намали изоставането си. Сие взе подаването си и поведе с 5:1. В седмия гейм тайванката пропиля три мачбола, а Пиронкова не допусна нов пробив и намали на 2:5. Азиатката след това взе подаването си на нула и при четвъртия си мачбол спечели мача.