Ник Кириос попада по-често под светлината на прожекторите със спорните си действия извън корта, отколкото с играта и резултатите си.  Австралиецът отново влезе в размяна на остри реплики със свой колега, като от другата страна този път бе Каспър Рууд.

20-годишният норвежец говори пред журналиста Алекс Теодоридис от Tennisportalen и каза, че Кириос „се държи като идиот на корта“. Коментарите му достигнаха до Ник и той не остана длъжен на представителя на „Следващото поколение“.

„Хей, Каспър Рууд, следващия път, когато имаш да ми казваш нещо, кажи ми го право в лицето. Ще го оценя“, написа световният №30 в „Twitter“. „Сигурен съм, че няма да си отваряш устата толкова често след това. А дотогава аз ще продължа по-скоро да гледам картина на стената, отколкото да гледам как играеш тенис. Скучно е“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Австралиецът не спря дотук. Във втора публикация в социалната мрежа той иронично пожела успех на Рууд на Next Gen ATP Finals в Милано, като го нарече „шампионе“.  

„Също така разбирам защо продължаваш да споменаваш името ми. Защото хората дори не знаят, че играеш тенис“, написа Ник Кириос, обръщайки се към норвежеца.

Всичко между двамата тенисисти започна през май, когато се изправиха един срещу друг в мач от втори кръг на Мастърса в Рим. Тогава австралиецът счупи ракета, изрита бутилка и хвърли стол на корта. Беше дисквалифициран от съдията при резултат 3-6 7-6(5) 1-2 от своя гледна. Ник получи наказание за нарушаване на правилата в мача и сам се оттегли от корта, а това доведе до официална дисквалификация.

След срещата им тогава Каспър Рууд каза, че Кириос е заслужавал отстраняване от Тура, а австралиецът отново му бе отвърнал с публикация в „Twitter“, в която го нарече „скучен“.

Припомняме, че през септември разследването на ATP срещу Ник Кириос приключи и санкциите, които австралиецът получи, бяха обявени. Световният №27 ще бъде в пробен период в рамките на шест месеца, а ако не спазва определени условия на асоциацията, ще трябва да заплати 25,000 американски долара и да пропусне 16 седмици от Тура.