Мария Шарапова сложи край на година, която няма да иска да си спомня – поне по отношение на резултати на корта. Руската тенисистка обаче направи, така че почивката ѝ поне да си струва.

Рамото създаваше неприятности на рускинята през цялата година до момента. Последно Шарапова игра на US Open, където отстъпи в първия кръг пред Серина Уилямс след поражение с 1-6 1-6.

От няколко дни носителката на пет титли от Големия шлем е в Африка, където се похвали, че е покорила делтата на река Окаванго.

Делтата на река Окаванго е най-голямата вътрешноконтинентална безотточна делта на Земята. Разположена е изцяло на територията на Ботсвана.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тя представлява плитко и заблатено място, граничещо с пустинята Калахари. Основният източник на вода представлява река Окаванго, която води своето начало от Анголските възвишения.

Делтата на реката заема площ от 15 000 km² и практически е част от пустинята Калахари. Районът на делтата е част от древното езеро Макгадикгади. То е било огромно по площ езеро, съществувало в миналото и пресъхнало преди около 10 000 години.

Шарапова се похвали, че е видяла лъвове, леопарди, слонове и зебри, от които не е могла да свали погледа си.