Хърватският ветеран Иван Любичич изхвърли Рафаел Надал в полуфиналите на първия за годината турнир от сериите „Мастърс” в Индиън Уелс. 31-годишният бивш номер 4 обърна испанеца след 3:6, 6:4, 7:6 (1).
След като победи в първия си мач между двамата в далечната 2005 г., Любичич загуби пет поредни пъти (4 от тях именно на турнир от „Мастърс” сериите), преди да успее да постигне отново да надиграе над носителя на 6 титли от „Шлема”.

В решителния трети сет Рафа стигна до брейкпойнт при 4:3, но неговият съперник изстреля няколко страхотни сервиса, с които взе подаването си. В тайбрека Любичич успя да спечели 7 поредни точки, за да се радва на победата. Веднага след края на мача той отиде да целуне щастливата си съпруга, невярвайки, че отново е в голямата игра.

„Сервирах страхотно днес. На основната линия Рафа беше фантастичен и нямаше кой знае какво, с което да му се противопоставя”, заяви след срещата Любичич.

Досега Любичич има два финала на турнир от сериите и това ще бъде третият му опит за титла. В последния си мач той ще срещне Анди Родик, отстранил Робин Сьодерлинг./БЛИЦ