Фернандо Вердаско трябваше да показва най-доброто от арсенала си срещу световния номер 161 Егор Герасимов, защото се наложи да отразява три мачбола още в първия кръг в Марсилия.

Психиката на испанеца, който се превърна в любимец на българската публика при участието си в Sofia Open, обаче издържа и той осъществи обрат до 4-6 6-3 7-5. Интересното е, че представителят на Беларус нямаше мач в основната схема на турнир от ATP през тази година. Световният номер 26 обаче се класира на осминафиналите, където ще се изправи срещу Матиас Бахингер или Стив Дарси.

В първия сет от двубоя Вердаско изпита огромни колебания на сервис, като допусна три двойни грешки и вкарваше малко над половината от първите си начални удари. Герасимов пък изчака момента си от посрещане и проби в седмия гейм, след което затвори частта с 6-4.

 

След подновяването на играта испанецът доста вдигна нивото в своите сервис геймове, като дори пласира девет аса. Пропусна брейкбол в четвъртия гейм и сам спаси три точки за пробив, но натисна от ретур при 4-3 и осъществи брейк, а след това изравни сетовете след 6-3.

В решителната част двамата си размениха по пробив, а 161-ият в света стигна до мачбол от посрещане при 5-4 и 40-30. Световният номер 26 се измъкна, но след няколко разигравания Герасимов на два пъти стигна до възможност да затвори двубоя.

Психиката на испанеца издържа и този път, като той изравни за 5-5. Поведе с 40-30 от посрещане и реализира още първата си възможност за пробив, заставайки на сервис за победата. Завърши безпроблемно с гейм на 15 и се класира в следващата фаза. Още резултати: Беноа Пер – Симоне Болели 6-4 7-6(1); Сергей Стаховски – Констант Лестиен 7-6(3) 1-6 6-3; Петер Гойовчик – Дамир Джумхур 6-2 6-4.

TennisKafe.com