Третият турнир от тенис веригата „Добрич 2013” предложи много емоции на участници и публика, не липсваха изненади, и доказа, че класата на добричкия тенис върви нагоре, пише centersport.org. Радослав Петков бе на път да направи голямата сензация в турнира като „на косъм” изпусна водача във временната ранглиста Стефан Миланов в тайбрек. При това с 5:7 точки в дългия гейм. Данчо Тошков преди това доведе мача с Петков до 5:5, но и той изтърва победата, падайки със 5:7 гейма.

Победителят от миналогодишния турнир на майсторите, Любомир Владов, обаче показа какво е желязна дисциплина и воля за победа. За да спечели този турнир, на Любо му се наложи да мине последователно през втория, третия и първия във временното класиране. Срещу Миро Недялов губеше с 1:4 гейма, но след това „улучи ваксата” и не даде повече гейм на съперника си. 7:4 за Любо. С Милен Павлов, който е миналогодишен шампион от тази верига, Владов-младши се справи неочаквано лесно, 7:2 гейма.

И дойде мачът на истината, срещу непобедения през тази година Стефан Миланов. Страхотен мач, изпълнен с майсторски изпълнения, продължителни разигравания, невероятно отиграни топки и драматични обрати в резултата. При 6:4 Любо не успя да реализира два мачбола, а Стефан показа, че наистина е израснал много през тази година. Напористият тенисист продължи да играе на ниво, проби в следващият гейм и така доведе интригата до пълен апотеоз – тайбрек. В дългият гейм всичко изглеждаше „на кантар” до 4:4, когато по-стабилният психически състезател взе връх. 7:4 за Любомир Владов и първа победа в тази верига за живеещия в София добруджанец.

В проведеният на следващия ден турнир за мъже-двойки Любо дублира победата си с неизменния си партньор Миро Недялов. Втори останаха Радо Петков/Николай Ганов, които в много оспорван мач отстраниха водачите във временното класиране Дидо Жеков/Кунчо Милов. Чудесно впечатление оставиха двете тринадесетгодишни момчета от „Изида” Томислав Пеев и Йоан Христов, които се пребориха за петото място.

По Великденските празници тенисклуб „Добрич” е планирал още няколко състезания от тази поредица. На 1 май е първият турнир за смесени двойки. На 3-ти е турнирът за мъже-сингъл, а на 4 май е поредният турнир от двойките за мъже. Началото е от 9 часа, записванията са на място. Тенис кортовете на спортен комплекс „Простор”.