Организаторите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София през следващата година потвърдиха участието на Григор Димитров, който ще защитава титлата си в надпреварата на твърди кортове от 4 до 11 февруари.

Любовта на българските фенове и невероятната атмосфера в зала "Арена Армеец" е онова, което е убедило Григор Димитров да играе на тенис турнира Sofia Open. Надпреварата е между 4 до 11 февруари, а Гришо е шампион от последното издание на турнира.

"Димитров не беше изпитвал такава емоция не беше чувствал досега такава връзка с феновете. Това беше най-важното. Освен това след София той имаше толкова добра година и е типично за играчите да се опитват да следват стъпките си от предишния сезон. Димитров от понеделник ще бъде най-малко шести в света, ще участва на финалния турнир на АТП в Лондон и може дори да се изкачи на до четвъртото място. През 2017 година направихме един от най-добрите турнири от АТП 250 с посещаемост от над 50 хиляди души. Сега ще дойде бъдещият номер 4 в света, какво повече да искаме", директорът на турнира Пол Макнами.