ATP Masters 1000 турнира в Рим поставя акцент в програмата на MAX Sport 1 още от началото на тази седмица. Надпреварата в италианската столица е трета от най-високото ниво на ATP турнирите през сезона на клей. Тя ще е и генерална репетиция преди втория за годината турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“, поради което съвсем естествено ще събере големите имена от световния елит.

Сред тях са световният номер 1 Новак Джокович и Краля на клея Рафаел Надал. Испанецът е рекордьор по брой трофеи в Рим – 9, докато сърбинът е актуалният шампион в надпреварата от миналата година и носител на 5 титли. И двамата обаче изпитват сериозни колебания в последно време, като нито един от тях не съумя да спечели предишните два мастърса на клей – в Монте Карло и в Мадрид. Въпросните надпревари бяха спечелени от Стефанос Циципас и Александър Зверев, които, заедно с Доминик Тийм, се очертават като основните конкуренти на Джокович и Надал в борбата за титлата.

Излъчването на мачовете от италианската столица започва от днес, понеделник, и ще продължи до финала в неделя (18 май) от 18:00 часа. Всичко най-интересно от турнира ще бъде предавано пряко по MAX Sport 1.

За българските фенове интересно ще е и участието на Григор Димитров. Първата ни ракета е поставен под №16 в схемата, като в първите два кръга ще има за съперник тенисист, преминал през квалификациите. Ако се справи с тях, то в третия си мач във Вечния град може да се изправи срещу Новак Джокович. Задачата за достигане до мач със световния номер 1 обаче няма да е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Препятствието пред българина в първия кръг ще е испанецът Алехандро Давидович Фокина. Съперникът на Димитров е под №48 в световната ранглиста - той е 21-годишен, но вече се е доказал като експерт на червените настилки. Двамата досега не са играли един срещу друг. Мачът им трябва да се състои във вторник и ще може да бъде проследен по MAX Sport 1.

Ако Димитров се справи с Давидович Фокина, то във втория кръг ще има за съперник отново квалификант – британецът Камерън Нори, който е 49-и в света и от когото отпадна в Маями, или испанецът Роберто Карбайес Баена – 96-и в света, но също спец на клей.

Дискусии за най-интересното от турнира и от света на тениса ще може да проследите и в предаването „Брейкпойнт“ тази вечер. Ще може да гледате ексклузивно интервю с един от емблематичните шведски тенисисти от вече близкото минало, човекът нанесъл първата загуба на Рафаел Надал на „Ролан Гарос“ – Робин Сьодерлинг. Гост в студиото ще е един от треньорите в най-новата тенис академия в България Поли Василева, ще видите продължение на интервюто с братя Пампулови, а Юлиян Стаматов ще направи коментар за прехода от юношеския и девически тенис към този на най-високо ниво при мъжете и жените. Темата в рубриката Double Fault ще бъде спортсменството в тениса. „Брейкпойнт“ може да гледате традиционно в понеделник от 19:00 часа по MAX Sport 1.