Първата ни ракета Цветана Пиронкова се изправя днес срещу световната №1 Mария Шарапова в мач от втория кръг на "Уимбълдън". Именитата рускиня е една от големите фаворитки за титлата, а на старта разби с 6:2, 6:3 сънародничката си Анастасия Родионова. В същото време пък Цвети елиминира Весна Долонч от Сърбия след 5:7, 6:0, 7:5.

Мачът Пиронкова - Шарапова ще се играе на корт №1 - вторият по големина на "Ол Инглънд Клъб" с капацитет от близо 11 500 седящи места.

Двубоят е трети от програмата и ще започне след края на срещата Аранча Рус - Саманта Стосър и доиграването на Анди Родик - Джейми Бейкър или около 17 - 18 часа българско време. Филм+ на "Булсатком" ще предава директно важната среща.

Двете досега са играли 3 пъти, като все Шарапова е побеждавала. Последният им сблъсък беше през октомври 2010 година в Китай - 6:4, 7:6 за Маша.

Пиронкова и Шарапова обаче никога досега не са играли на тревна настилка, която е най-удобната на българката. На "Уимбълдън" пък Цвети играе най-силно и всички се надяваме да поднесе сензацията днес. В последните две години Пиронкова достига 1/2-финал и 1/4-финал, което означава, че на именитата рускиня никак няма да й бъде лесно днес.

2_19.jpg