ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Роджър Федерер се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Швейцарецът, който е шампион в  турнира от миналата година, се справи с бърза победа над сърбина Душан Лайович, като го победи с 6:1, 6:3, 6:4 за 79 минути игра на централния корт. 

Любопитно е да се отбележи, че това беше и първият случай от две десетилетия насам, в който Федерер не беше облечен с екипировка на „Найки“ и дебютира с „Уникло“, с които подписа мултимилионен контракт преди няколко седмици.  

„Чувствам се като у дома. Направих страхотен старт, успявах да осъществя ранен пробив във всеки един от сетовете, което беше много важно. Двамата играхме един срещу друг тук и миналата година, но сега се справих по-добре. Усещането да играеш на централния корт е страхотно. Щастлив съм, че имах тази привилегия“, каза Федерер след края на мача. 

През целия двубой Федерер сервира на изключителна висота и не позволи на Лайович да стигне дори до точка за пробив. Маестрото приключи срещата с впечатляващите 91% точки след вкаран първи сервис (41/45), в това число и 8 аса. 

Във втория кръг Федерер ще се изправи срещу Лукаш Лацко или Бенжамин Бонзи.

"УИМБЪЛДЪН" - СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ПРИ МЪЖЕТЕ