Магдалена Малеева се класира за полуфиналите на Държавното лично първенство за жени, провеждащо се в Пловдив, след като се наложи със 7:5, 6:2 над водачката в националната ранглиста за девойки до 16 години Борислава Ботушарова.
 
В спор за място на финала Маги ще срещне победителката от двубоя между шампионката от миналата година Хюлия Велиева или Камелия Димитрова.
 
В другата полуфинална двойка една срещу друга ще застанат Таня Германлиева и Изабелла Шиникова. Водачката в основната схема Германлиева отстрани с 6:3, 6:3 Виктория Тодорова, а поставената под № 3 Шиникова надигра с 6:1, 7:5 Ирен Коцева.
 
Водачът в основната схема при мъжете Тихомир Грозданов се класира за четвъртфиналите след победа с 6:1, 6:0 над Илия Кушев и в следващия кръг ще срещне Димитър Кузманов, който се наложи с 6:4, 6:4 над Драгомир Козаров.
 
В друг мач от четвъртфиналите един срещу друг ще застанат Александър Лазов и Валентин Димов, които отстраниха съответно Николай Драганов с 6:3, 6:1 и Георги Кръстев с 6:3, 6:0./БЛИЦ