Магдалена Малеева се класира за четвъртфиналите на държавното първенство по тенис за жени, което се провежда в Пловдив. 35-годишната легенда на българския тенис победи във втория кръг поставената под номер 2 Десислава Младенова с 1:6, 7:6 (3), 6:4, като срещата продължи 2 часа и половина. Това е втора трудна трисетова победа, която Маги записва в турнира, след като на старта отстрани Никол Христова. На четвъртфиналите Малеева, която участва с "уайлд кард", ще се изправи срещу Борислава Ботушарова, която спечели с 6:3, 6:4 срещу Анна Велева.

22-годишната Младенова нямаше проблеми в първия сет, в който даде само гейм на съперничката си. Малеева дръпна с 5:2 във втората част, но допусна изравняване. В тайбрека обаче тя взе инициативата още от началото и изравни резултата. В третия сет Малеева поведе с 5:3 и пропусна два мачбола при собствен сервис и 40:15. В следващия гейм обаче тя отново успя да пробие, с което се осигури крайната победа.

Любопитното е, че Магдалена Малеева печели единствена титла на България на открито през 1988 година, когато е родена Младенова.

Защитаващата титлата си Хюлия Велиева също се класира за четвъртфиналите първенството с награден фонд 3 хиляди лева. Поставената под номер 4 Велиева разгроми във втория кръг Яна Богоева с 6:1, 6:0. Следващата съперничка на миналогодишната шампионка от отбора на НСА ще бъде Камелия Димитрова, която се справи с Кристина Хорсикян с 6:4, 6:2.

Водачката в схемата Таня Германлиева също продължава напред. Финалистката от миналия сезон Германлиева отнесе Джулия Терзийска с 6:1, 6:0. Така за място на полуфиналите състезателката от Левски ще срещне Виктория Тодорова, която изненадващо отстрани петата поставена Силвия Желязкова с 6:1, 6:4./БЛИЦ