По поканата на Българска федерация по тенис Магдалена Малеева ще бъде един от лекторите на Световната треньорска конференция на Международната тенис федерация, която ще се състои от 11 до 14 октомври в София.

Това е най-значимото събитие в света на тенис треньорите, което се провежда веднъж на две години. Събитието ще се проведе в рамките на четири дни и ще доведе експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука. Също така ще покаже постижения в тениса чрез различни презентации.

Конференцията ще събере над 650 треньори и експерти от близо 90 страни. Сред обявените лектори са тенисистки достигнали призови класирания в световната ранглиста като Анастасия Мискина - достигнала до номер 2 в света, носителка на титла от "Ролан Гарос", била е част от екипа на Русия за Фед къп, а от 2004 г. е капитан на руския национален отбор за жени за Фед къп, и Мери Пиърс - достигнала до номер 3 в света, носителка на две титли от Големи шлемове - "Аустрелиън Оупън" и "Ролан Гарос", повече от десет години представлява страна си за "Фед Къп", към момента тя е част от Борда на директорите на Международната тенис федерация като представител на атлетите. До началото на месец септември ще бъдат обявени още значими имена в областта, които ще презентират.

Българска федерация по тенис ще осигури преференциален достъп на всички български тенис треньори до събитието. През последните години Българска федерация по тенис предприе сериозни и последователни стъпки за развитието на треньорското обучение и повишаване на квалификацията на треньорите по тенис. Системата за треньорско обучение на БФТ е официално призната от Международната тенис федерация.