11-годишната Габриел Каратанчева, сестра на тенисистката Сесил Каратанчева, спечели силен турнир до 14 г. в академията на IMG и Ник Болетиери в град Брадентън, Флорида. Малката Шарапова, като я наричат специалистите по тенис в Америка, успя да се пребори в пет мача със своите противнички и да не им даде нито един сет. От всички състезателки, общо 32, Габриел бе най-малката състезателка в турнира.

В първия си мач Каратанчева прегази Татяна Рамирез с 6-1,6-0, а във втория се справи успешно и с втората поставена Катерина Филип с 6-2, 6-3. В трети кръг Габриел Каратанчева не даде шанс на Маделийн Флорной да продължи в състезанието с категоричното 6-0, 6-0. Китайката Хиангруди Джи отстъпи пред по-малката сестра на Сесил на полуфинала с 6-0, 6-2. Джи, която е възпитаничка на IMG бе наказана с точка от съдията на мача за непрестойно поведение – обиди и блъскане на ракети в земята.
На финала младата надежда на българския тенис се справи и с друго момиче на Ник Болетиери – Надин Дел Кармен с 6-3, 6-3. Въпреки че се бяха събрали треньори от академията и помагаха със съвети на другата състезателка, Габи не й остави никакъв шанс за победа.