Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс”- а в Париж, след като бе победен в трети кръг от испанеца Давид Ферер. Осмият в света надделя с 6:7(4), 6:1, 6:4 след 2:23 часа игра.

Гришо бе много близо до успеха, след като направи ранен пробив в третия решителен сет, но след това допусна обрат и записа петас загуба от шест мача срещу Ферер.

Давид Ферер - Григор Димитров - 6:7(4), 6:1, 6:4

Първият сет бе изключително равностоен и оспорван. Ферер и Димитров изпълняваха много прецизно сервизите си и не позволяха да се стигне дори до брейкбол. Единствените две такива възможности бяха за българския тенисист при 3:3, но осмият в света испанец се справи и успя да си спечели подаването. Логично се стигна до тайбрек, в който Гришо бързо дръпна с 3:0, благодарение на единствен минипробив в този сет. Той не позволи Ферер да спечели разиграване при свое подаване и стигна до успеха със 7:4, като завърши сета с ас.

Вторият сет бе изцяло за Ферер. Григор спечели първото си подаване и поведе с 1:0, но след това допусна цели три пробива и не спечели нито един гейм до края. Той загуби частта само за 28 минути.

В решителния трети сет Димитров направи ранен пробив и поведе с 3:1, което му даде предимство. Ферер обаче успя да върне пробива и изравни резултата до 3:3. Испанецът получи мачбол при сервис на Димитров и 5:4 в своя полза. Световният номер 8 успя да спечели разигрването, с което и двубоя.