Марион Бартоли допусна загуба с 6-3, 4-6, 1-6 от Сорана Кърстя във втори кръг на силния турнир в Синсинати. След поражението французойката изненада всички и на пресконференцията обяви, че слага край на кариерата си.

"Всъщност това бе последният двубой в моята кариера. Съжалявам, но е време да се откажа от тениса и чувствам, че сега е най-добрият момент да го сторя", заяви 28-годишната Бартоли, която преди само един месец постигна най-големия си успех до момента, печелейки първата си титла на турнири от Големия шлем на Уимбълдън.

"Тялото ми просто вече не може да издържи на натоварванията, а от началото на сезона претърпях много контузии. От дълги години съм на тура и наистина дадох всичко от себе си на този Уимбълдън. Чувствам, че наистина изразходих всичката си останала енергия в Лондон, но успях да сбъдна голямата си мечта, а това ще остане с мен завинаги. Тялото ми обаче вече не може да издържи и изпитвам болки навсякъде след само 45 минути или час игра", коментира французойката, която приключва кариерата си с осем WTA титли и рекордно класиране от №7 в света, пише tenniskafe.com.

"Искам да поздравя Марион за нейната дълга и успешна кариера. Тя е страхотен посланик на женския тенис и вдъхновяваща шампионка, която посвети живота си на нашия спорт. На феновете и на всички от Женската тенис асоциация ще ни липсва енергията на Бартоли и нейната страст към тениса. Много съм горда от нея и борбеността, с която успя да реализира мечтата си, спечелвайки Уимбълдън", коментира изпълнителният директор на WTA Стейси Аластър./БЛИЦ