В края на февруари Марион Бартоли обяви, че повече няма да работи със своя баща, който бе нейният единствен наставник от момента, в който е започнала да се занимава с тенис.

Оттогава насам, в рамките на малко повече от месец, французойката назначи и след това уволни двама треньори, опита да работи с трети и в крайна сметка отново се подготвя с баща си.

Първоначално Бартоли заяви желанието си да работи със своята сънародничка Амели Моресмо, но до подобно сътрудничество не се стигна, след като тя прецени, че се нуждае от треньор, който да бъде с нея през цялото време по турнирите.

През миналия месец французойката нае бившата №2 Яна Новотна, но двете се разделиха след само една седмица на съвместна работа.

В началото на април световната №14 започна да тренира под ръководството на Жерар Бремон, който работи в академията на Патрик Муратоглу в Париж. Днес самата тя обяви, че и това сътрудничество е приключило, а според "L'Equipe" Бремон е взел решението за раздялата, след като не е бил доволен от постоянната намеса в работата му от страна на бащата на Бартоли.

Така Бартоли постави своеобразен рекорд в света на тениса разделяйки се трима треньори в рамките на малко повече от месец - баща си, Новотна, след това и Бремон, а освен това пробва да работи и с Моресмо. В крайна сметка двамата с д-р Валтер Бартоли отново са заедно. Докога - това само Марион би могла да знае. А може би дори и тя не е наясно кой иска за свой треньор, съобщава "ТенисКафе".