Маркос Багдатис смени треньора си след слабия сезон до момента. Последната победа на кипъреца беше през февруари, а преди няколко дни загуби и от Григор Димитров на старта на Мастърса в Рим. Багдатис се раздели със сънародника си Янос Хаджигьоргиу и вече ще работи с Желко Краян.

"Обадих се на Любичич и го помолих за съвет като човек, който е играл тенис и знае много за нашия спорт. Поговорихме си и той ми препоръча Желко. Искам да намеря правилния треньор и да работим дълго време заедно, защото не е добра идея постоянно да сменяш треньорите", коментира Багдатис, цитиран от tenniskafe.com.

"Ще пробваме как ще се развият нещата и след Уимбълдън ще решим дали да продължим. Желко е работил много на WTA тура, но от друга страна беше Топ 100 тенисист, така че според мен има необходимите качества. Освен това е и треньорът на отбора на Хърватска за купа "Дейвис". Мисля, че ще ми помогне много", добави Багдатис. Краян изведе Динара Сафина до №1 в света. След това младият специалист работи с Доминика Цибулкова и резултатът бе рекордно класиране за нисичката словачка./БЛИЦ