Арина Сабаленка продължава наказателната си акция срещу съперничките на Australian Open. Шампионката в Мелбърн от миналата година записа успех с 6:2, 6:3 над Барбора Крейчикова (Чехия) за 71 минути и се класира за полуфиналите.

От началото на Откритото първенство на Австралия тенисистката от Беларус не е допуснала съперничките ѝ да спечелят сет и е загубила само 16 гейма в пет изиграни мача.

Сабаленка направи два ранни пробива в първия сет, за да поведе с 4:1, но след това позволи на Крейчикова да върне единия брейк. Световната №2 реагира моментално с нов пробив, а след това спечели първата част при свой сервис и при първия си сетбол.

Вторият сет протече по почти същия начин. След два пробива Сабаленка поведе с 4:1 и веднага след това чехкинята върна единия брейк. Миналогодишната шампионка осъществи още един пробив в подаването на Крейчикова в деветия гейм, където се възползва от първия си мачбол, за да сложи край на мача.

На полуфиналите Арина Сабаленка ще играе срещу 19-годишната американка Коко Гоф. Това ще бъде повторения на финала на US Open, където Гоф записа успех в три сета след обрат.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК