От времето на Ана Курникова тенисът вече не е същият. Рускинята даде старта на съчетанието на кариера в спорта и модата, но накрая избра второто. Шампионът от “Уимбълдън” за 1991 г. Михаел Щих (Гер) критикува остро поведението на състезателките, като ги обвини, че играят, за да се продават с външния си вид. “Искаме да гледаме добра игра на корта, а останалото не ни интересува, заяви Щих.

“Сън” направи класация на десетте най-красиви тенисистки. Последните четири позиции обаче са доста спортни.

1.Мария Шарапова – Номер 59 в света е поставена на 24-ата позиция на “Уимбълдън”. Руската богиня е номер 1, ако се гледа чара на състезателките. Печелила е турнира, US Open и “Aустрейлиън оупън” и сърцата на хиляди мъже. Мария се завърна след тежка контузия и може да поднесе изненада като спечели турнира.


 

2.Ана Иванович – сръбската принцеса покори света миналата година. Титлата от “Ролан Гарос” я изстреля на върха на ранглистата, спечели хората с чаровната си усмивка. В момента Ана не е в най-добрата си форма и едва ли ще стигне дори до полуфиналите на турнира.

3.Доминика Цибулкова – Красавицата от Словакия казва, че ако не е тенисистка, би искала да е актриса. С визията си спокойно би покорила Холивуд, но засега се задоволява със сърцата на феновете на тениса.
 

4.Мария Кириленко – още една рускиня. Стела Макарти я избра за свое лице. В края на миналата година позира по бански за “Спортс илюстрейтед” заедно с Даниела Хантухова и Татяна Головин.

5.Даниела Хантухова – още едно лице от Източна Европа. След проблемите с теглото, Даниела изглежда перфектно и играе уверено

6.Никол Вайдишова – чехкинята е четвъртфиналистка на “Уимбълдън” в последните две години. Освен като лице на спортна марка е и посланик на благотворителна организация, която дава чиста вода на децата в Африка.

7.Серена Уилямс – В класацията е заради 10-те си титли от “Големия шлем” и страстта към модата. Има модна компания със сестра си Винъс.

8.Йелена Янкович – 24-годишната сръбкиня обича светлината на прожекторите. Не пропуска модни събития, а миналия месец бе забелязана на филмовия фестивал в Кан. Йелена има титла на двойки от “Уимбълдън” преди две години с брата на Анди Мъри – Джейми.

9.Марион Бартоли – французойката загуби финала през 2007 година. Оттогава показва невероятен прогрес. Никоя класация за красота не може да мине без представителка на Франция.

10.Ан Кеотавонг – в Англия логично залагат на своята най-добра тенисистка. Семейството й емигрира в Англия от Лаос, което й дава екзотична визия.