Мaрия Шарапова е на финал на "Ролан Гарос" за трета поредна година. Гаджето на Григор Димитров се справи и с Южени Бушар, елиминирайки я след 4:6, 7:5, 6:2. Мачът продължи 2 часа и 27 минути. Любопитното беше, че в трети пореден двубой в Париж Маша губеше първия сет, но отново намираше начин да се измъкне, достигайки до успеха. За Шарапова това е трета победа от три мача до момента срещу талантливата канадка.

Рускинята приключи срещата с 4 аса и 9 двойни грешки, докато при Бушар тези показатели бяха съответно 1 и 3. Печелившите удари на бившата лидерка в световната ранглиста бяха 33, а тези на канадката - 29. Шарапова се отчете с 35 непредизвикани грешки - с 13 по-малко от тези на съперничката. 

Поставената под номер 7 в основната схема рускиня има шанс да спечели втория си трофей на "Ролан Гарос" след този през 2012 година. На финала Маша ще се изправи срещу спечелилата другия 1/2-финал, който противопоставя Симона Халеп (Румъния) и Андреа Петкович (Германия).

Благодарение на днешната си победа Шарапова ще запази мястото си в Топ 10, а при титла ще се изкачи до №5 в световната ранглиста. Бушар имаше шанс да се превърне в първата канадка, която не само достига до финал на турнир от Големия Шлем, а и да дебютира в Топ 10, но за момента това се отлага.