Руската тенисистка Мария Шарапова даде интервю за в. „Билд ам Зонтаг“, в което освен за кариерата си и целта – златен медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро, тя говори и за връзката си с Григор Димитров.
 
„При нас е същото като при други двойки. Много хора работят там, където партньорът им не живее. Не е лесно да имаш такава връзка, когато се опитваш да се отдаден на професията си. За тенисистите е още по-трудно, защото ние пътуваме наистина много. Освен това кариерите ни изискват много тренировки, дисциплина и следователно много саможертва от нас. Но това е единственият начин да стигнеш до върха“, заяви Шарапова.
 
„Гледаме да се виждаме възможно най-често между турнирите или на турнири, на които играем и двамата. Освен това често се чуваме през „Скайп“ или телефона. Понякога е малко трудно заради часовата разлика, но винаги намираме начин“, призна рускинята.
 
През тази седмица Григор Димитров и Мария Шарапова участват на турнира в Рим. В дните преди старта на надпреварата двамата публикуваха снимки от разходките си около Ватикана. Гришо пусна загадъчно фото на профила си в „Инстаграм“, което беше придружено с коментар: „Призрачна нощ във Ватикана“.
 
Шарапова също използва профила си в социалната мрежа за споделяне на снимки. Нейната фотография беше заедно с обяснението: „Да си Рим ... и да обикаляш безкрайната граница на Ватикана“. Едновременното публикуване на снимки от нощен Рим предизвика интерес дали Гришо и Маша не са били заедно на разходка.