Мария Шарапова спечели мач без да загуби гейм за първи път от „Ролан Гарос“ през 2014 година, когато все още излизаше с българския тенисист Григор Димитров. Сега в първия си мач на Аустрелиън Оупън рускинята разби британката Хариет Дарт с 6:0, 6:0.

Преди пет години на Откритото първенство на Франция Маша записа победа в два сета на нула срещу аржентинката Паула Ормаечеа. Дарт напусна корта на „Род Лейвър Арина“ обляна в сълзи. Тя никога не е криела, че големият й спортен идол е именно Шарапова.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Убедителният успех беше точно това, от което рускинята имаше нужда, след като се оттегли от първия си за годината турнир (в Шънджън) заради контузия. Още повече, че през миналата година 30-годишната Шарапова прекрати участието си още през септември, след като няколко пъти имаше проблеми с раменете.

Запитана дали не съжалява за тежкото поражение, което е нанесла на своя фенка, Маша отговори: „Може да прозвучи грубо, но нямам време за такива чувства. Съжалявам, че трябва да го кажа. В професионалния спорт нямаш време да мислиш за съперника, а трябва да се възползваш от възможностите си.“