Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи на четвъртфиналите участието си на турнира в Чънду. Гришо допусна обрат и отстъпи драматично на казахстанеца Александър Бублик със 7:5, 6:7 (9), 6:7 (3). Хасковлията имаше шанс да спечели срещата във втория сет, когато изпусна два мачбола. Като цяло Димитров се бори храбро, особено в третия сет, когато навакса пасив от 0:3, но имаше изключителни затруднения при посрещането на мощния сервис на 71-ия в света Бублик, който пласира 35 аса. На полуфиналите 196-сантиметровият казахстанец ще играе срещу победителя от мача между Джордж Харисън (ЮАР) и Жоао Соуса (Португалия).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна много силно за Григор Димитров, който още във втория гейм направи пробив. След това българинът взе подаването си поведе с 3:0. Тогава настъпи времето на Бублик, който успя да върне пробива и да изравни резултата за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си. Това продължи до 12-ия гейм на първата част, когато Гришо получи три възможности за пробив. Той се възползва от третата, а с това и спечели сета със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Изключително равностойна част, в която нито един от двамата не позволи на противника си да направи пробив. Най-близо до това беше Бублик още в първия гейм, но Григор Димитров спаси брейкпоинта в полза на казахстанския си съперник. След третия гейм съперникът на българина получи медицинска помощ заради проблем в коляното. Размяната на спечелени собствени сервис-геймове доведе до 6:6 и наложи изиграването на тайбрек. В него казахстанецът започна по-добре и поведе с 3:1, но Григор Димитров изравни. Преследването между двамата продължи до 20-ата точка в тайбрека, в който българинът имаше два мачбола (при 7:6 и 9:8), но не се възползва от тях. Александър Бублик от своя страна успя при третия си шанс за спечелване на сета – 11:9. Така резултатът в мача беше изравнен на 1:1.

ТРЕТИ СЕТ
Частта започна изключително лошо за Григор Димитров, който допусна ранен пробив и Бублик поведе с 3:0. Българинът обаче успя да върне брейка и да изравни резултата за 4:4. След това в десетия гейм Гришо спаси един мачбол. В крайна сметка третият сет стигна до тайбрек, в който нашият тенисист се оказа в много тежка ситуация, изоставайки с 0:5. След това Димитров спаси още два мачбола и намали на 3:6. Алесандър Бублик не пропусна следващата си възможност и спечели третия сет, а с това и мача.