Флориан Майер и Матю Ебдън впечатлиха всички с великолепното си представяне на Мастърс-а в Шанхай, но на четвъртфиналите на победния им ход бе сложен край. Намиращият се под №23 в световната ранглистата германец изигра перфектен мач вчера срещу Рафаел Надал и дори не даде на испанеца нито една точка за пробив, но днес Фелисиано Лопес спечели на цели три пъти подаването му.

Всъщност от началото на турнира 28-годишният Майер задържа 25 от общо 26 сервис гейма, но днес почти всеки един компонент от играта му бе много далеч от това, което показа срещу Рафа. На практика германецът не успя да окаже сериозна съпротива и в крайна сметка след победа с 6:2, 6:4 Лопес се класира за втори път в кариерата си на полуфинал на турнир от сериите Мастърс.

Единственият до този момент 1/2-финал на испанеца бе именно в Шанхай, постигнат през 2009 г. За Флориан Майер това бе едва втори 1/4-финал на Мастърс турнири и втора загуба.

В другата четвъртфинална двойка Анди Мъри отстрани Матю Ебдън (№124 в ранглистата). Австралиецът започна от квалификациите и изигра най-силния турнир в кариерата си, но днес срещу шотландеца бе безпомощен и загуби с 3:6, 2:6. От следващата седмица 23-годишният Ебдън ще дебютира в Топ 100 на света, изкачвайки се до №80.

За Анди това бе 13-а поредна победа, а от средата на август насам е спечелил 23 от общо 24 изиграни мача, донесли му титлите в Синсинати, Банкок и Токио, както и полуфинал на US Open, пише tenniskafe. При титла в Шанхай Мъри ще се изкачи до №3 в АТР ранглистата, измествайки от тази позиция Роджър Федерер. На 1/2-финалите шотландецът ще се изправи срещу Кей Нишикори, а Лопес ще спори с Ферер.