ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №1 Карлос Алкарас и рекордьорът с 23 титли от Големия шлем Новак Джокович ще спорят за титлата на "Уимбълдън". Това стана факт, след като испанецът срази Даниил Медведев с 6:3, 6:3, 6:3 за 1 час и 52 минути игра и достигна до първия си финал на "свещената трева". Преди това Джокович елиминира италианеца Яник Синер също в три сета и стигна девети финал на турнира и общо 35-и в надпреварите от Големия шлем.

Алкарас взе първите два сета без особена трудност. В първата част той проби руснака само веднъж в осмия гейм, а във втората го направи в третия и дветия гейм. Испанецът затрудняваше Медведев с постоянните си къси топки, до които руснакът не успяваше да стигне.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В третата част Медведев даде повече отпор. Сервисите и на двамата не издържаха и се стигна до цели пет пробива. Алкарас първи направи такъв и поведе с 3:0, но Медведев отвърна и намали до 3:2. Последваха три поредни гейма, в които испанецът записа нови два пробива, а руснакът още един за 4:3. След това двамата спечелиха подаванията си и все пак Алкарас излезе победител след ново 6:3.

Сблъсъкт между Джокович и Алкарас в неделя има залог и за първото място в световната ранглиста.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!