Тази нощ ще се изиграят полуфиналите на Откритото първенство на САЩ при жените и мъжете. Лошото време промени програмата, но мачовете предизвикват страхотен интерес. При мъжете един срещу друг излизат Роджър Федерер - Новак Джокович и Рафаел Надал – Анди Мъри. За втори път през година в тази фаза на турнир от “Големия Шлем” ще играят първите 4 поставени в схемата. Така бе и на “Ролан Гарос”, когато Рафа и Роджър спечелиха срещу същите противници, след което испанецът взе титлата.

При жените не е по-малко интересно. Единият мач противопоставя лидерката в света Каролине Возняцки на завърналата се Серина Уилямс. Другият мач остава на заден план, защото в него играят изненадата Анджелик Кербер и Саманта Стосър.

Програмата на полуфиналите
19.00 часа
1.Новак Джокович (Сър) – 3.Роджър Федерер (Швейц)
Джокович е безкомпромисен този сезон – 62 победи и само 2 загуби. Той спечели Откритото първенство на Австралия и “Уимбълдън” и сега преследва трета титла от “Големия Шлем” за сезона. Федерер обаче успя да го спре в полуфиналите на “Ролан Гарос”, а и играе по-стабилно на кортовете на “Флашинг Медоус”.
Статистиката е на страната на Роджър – 14 победи срещу 9 загуби, но през годината сърбинът има 3 успеха от 4 срещи.
Не преди 21,45 часа
4.Анди Мъри (Вбр)– 3.Рафаел Надал (Исп)
Двамата играха четвъртфиналите си срещи миналата нощ и със сигурност ще са по-уморени от Федерер и Джокович, които почиваха. Мачът на Мъри с Джон Иснър (7:5, 6:5, 3:6, 7:6) бе по-тежък и продължи 4 часа и 40 минути. Рафа игра по-малко от два часа срещу Анди Родик (6:2, 6:1, 6:3), като показа, че е върнал увереността си, разклатена след серия поражения от Джокович.
Статистиката между двамата е на страната на бившия номер 1 – 12 победи за Рафа и 4 за Мъри. През сезона те имат 3 мача, всички спечелени от испанеца
Не преди 2 часа
1.Каролине Возняцки (Дан) - 28.Серина Уилямс (САЩ)
Този мач може да сложи край на спекулациите дали Каролине Возняцки заслужава да е номер 1 в света. Тя излиза срещу носителката на 13 титли от “Големия Шлем” Серина Уилямс. Американката показа, че връща формата си и според специалистите е фаворит не само в този двубой, но и за титлата.
Двете състезателки са се срещали два пъти досега през 2009 година, като Серина печели.
1 часа
9.Саманта Стосър (Авл) – Анджелик Кербер (Гер)
Този полуфинал остава в сянката на останалите три. Фаворит за победата е Стосър, но и Кербер показа, че не се предава лесно. Това ще бъде първи сблъсък между двете състезателки.