Данийл Медведев за първи път достигна финал на Australian Open. 25-годишният руснак елиминира и Стефанос Циципас, надделявайки с 6:4, 6:2, 7:5.

Това е 20-ата поредна победа за Медведев във всички турнири, като 11 от тях са срещу тенисисти от Топ 10 на световната ранглиста.

В първите два сета Медведев игра безупречно. Руснакът проби веднъж подаването на опонента си в първата част и два пъти във втората, за да поведе с 2:0 сета. В третата част Медведев отново стигна до ранен пробив и преднина от 3:1 гейма, но последва спад в играта му и Циципас изравни до 3:3. В края на сета руснакът отново се представи на висота и се поздрави с успех със 7:5, който го класира за първия му финал в Мелбърн.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В спора за трофея в неделя Медведев ще се изправи срещу осемкратния шампион в Откритото първенство на Австралия Новак Джокович. 

Припомняме, че вчера Ноле спря екзекутора на Григор Димитров - Аслан Карацев, побеждавайки го с 6:3, 6:4, 6:2. Сърбинът е финалист нa Australian Open за девети път в кариерата си. 

За Meдведев това ще бъде едва второ участие в битка за трофей в турнир от Големия шлем. На US Open 2019 руснакът се размина с титлата, отстъпвайки на Рафаел Надал.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!