Даниил Медведев обърна трудно Александър Зверев с 6:7(5), 7:6(5), 7:5 след 3 часа и 10 минути в може би най-интригуващия 1/8-финал на Мастърс турнира в Индиън Уелс и се класира за следващата фаза.

В първия сет двамата си размениха по един пробив и Зверев го спечели със 7:6(5) след решителен тайбрек. В него германецът на три пъти спечели подаването на руснака.

Втората част също започна равностойно и всеки печелеше сервис-геймовете си. Медведев се подхлъзна зловещо на корта при 3:2 и всички очакваха, че няма да може да продължи участието си в мача заради травма. Руснакът взе медицински таймаут и лекарите превързаха глезена му, след което той се завърна на корта. Двамата продължиха да играят оспорвано и стигнаха до нов тайбрек, но в този случай Медведев ликува след 7:6(5) и доведе нещата до решителен трети сет.

Двамата тенисисти взеха първите си подавания в третата част, но след това Медведев проби Зверев и след затвърждаване на пробива поведе с 3:1. Германецът успя да спечели подаването на руснака в десетия гейм и да изравни за 5:5, като Медведев пропусна и мачбол. Веднага след това световният №6 върна пробива след нови оспорвани разигравания и след гейм на нула за 7:5 ликува с победата, класирайки се за 1/4-финалите на турнира.