ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №3 Даниил Медведев се класира за следващия кръг на Australian Open, след като записа знаменит пълен обрат над Емил Руусувуори. Руският тенисист се наложи с 3:6, 6:7 (1), 6:4, 7:6 (1), 6:0. Мачът продължи 4:21 часа и продължи до 3:40 часа през нощта в Мелбърн.

Първият сет беше решен след пробив в полза на Руусувуори още във втория гейм. Във втората част двамата направиха по два брейка в подаването на съперника си и така се стигна до тайбрек, в който финландецът доминираше и удвои аванса си в мача.

След края на втората част Медведев поиска медицински таймаут заради проблем с мазол на ходилото си. След подновяването на играта руснакът започна своя обрат. Той направи два пробива в сервиса на Емил Руусувуори и въпреки че допусна финландецът да върне единия от тях, взе успеха в частта с 6:4.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Даниил Медведев направи брейк още в първия гейм на четвъртия сет, но допусна пробив в подаването си за 4:4. Така се стигна до втори тайбрек в мача, в който руският тенисист беше недостижим за финландеца след двата си поредни минибрейка. Световният №3 тотално доминираше в решителния сет, в който направи три поредни пробива и успя да го спечели с 6:0.

Следващият съперник на Даниил Медведев ще бъде канадецът Феликс Оже-Алиасим, който по-рано днес победи французина Юго Грение с 6:1, 3:6, 6:1, 6:2.

На осминафиналите на Australian Open победителят от мача между Медведев и Оже-Алиасим може да се срещне с Григор Димитров, ако българинът успее да победи португалеца Нуно Боргеш.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК